Science4all
Home > Natuuronderzoek > Natuurfotografie

Natuurfotografie

Ik maak veel foto's in de natuur met een digitale camera. Deze foto's bewaar ik in aparte mappen (folders of directories).
Ik maak een aparte map voor elk jaar. Bovendien maak ik extra mappen voor het gebied, kilometerhok of land waar de foto's gemaakt zijn.

Mijn camera geeft mijn foto's slechts een volgnummer. Ik vind dat erg lastig, daarom geef ik thuis alle foto's een naam. Ik streef er daarbij naar om alle foto's van de zelfde plant een volgnummer te geven. <BR>
Deze volgnummers lopen dus dwars door alle mappen heen. Het is daarom  heel lastig om de volgnummers correct toe te wijzen.
Ook het intikken van de nederlandse en wetenschappelijke namen is zeer tijdrovend. Om die reden heb ik het programma NAFIS geschreven.
Het programma haalt de informatie (nederlandse en wetenschappelijke namen) uit een database.
In een zoekvenster hoef je slechts een deel van de naam in te tikken. Alle namen die voldoen verschijnen in een venster. Hierin kun je dan snel de gewenste naam aanklikken.
Wil je de foto deze naam geven, dan kijkt het programma welke volgnummers al bestaan en geeft het eerste vrije volgnummer aan het bestand.
Het naamgeven van natuurfoto's op de PC wordt hiermee een fluitje van een cent!

Hieronder een afbeelding (screenshot) van dit programma:


Download "nafis.zip"