Science4all
Home > Over mij

Over mij

 

Mijn naam is Marien van Westen.
Ik heb gewerkt als docent aan de Hanzehogeschool in Groningen, maar ben sinds 2018 met pensioen. De vakken die ik gaf waren:
natuurkunde, programmeren in Delphi and Labview, telecommunicatie en hoogfrequenttechniek. Daarnaast was ik betrokken bij onderwijsontwikkeling.
Verder ben ik radiozendamateur (callsign PA0MVW), geïnteresseerd in computer techniek, programmeren (hoofdzakelijk Delphi en Lazarus), natuur fotografie, astronomie en microscopie.
Een bijzonder interessegebied (hobby) zijn de Sieralgen van Drenthe. Ik doe onderzoek aan de verspreiding van deze zeer fraaie microscopische algen. Op de pagina Natuuronderzoek is daar meer over te vinden.
Ik heb een aantal programma's geschreven in een visueel C dialect (Xforms) voor Linux, ben je daarin geïnteresseerd, neem dan een kijkje op de Linux pagina's.

Ik ben begonnen met het schrijven van software voor educatieve doeleinden en programma's om b.v. mijn foto's te kunnen rubriceren. Ook ontbrak een goed programma dat mij in staat stelde foto's met een microscoopcamera op een eenvoudige manier een naam te geven. Daarom heb ik zelf maar zoiets geschreven.
Al snel kwam ik er achter dat er meer mensen belangstelling voor deze programma's hadden. Daarom heb ik ze beschikbaar gemaakt voor iedereen die er interesse in heeft. Zie Microscopie en fotografie.
 
Als je de ontwikkeling van mijn software wilt steunen, doneer dan een klein bedrag  (5 à 10 €) via paypal
 
 


Vie het contactformulier kun je mij bereiken (klik op Contactformulier in het menu)